021-22144470-71 98+ info@bilangozareshgar.ir

اصل حسابرسی

حسابرسی فرآیند بررسی صورتهای مالی همراه با سایر اطلاعات حسابداری یک واحد تجاری است. این یک رویه سیستماتیک است که در آن شرایط اقتصادی واحد تجاری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. فردی که مسئولیت فرآیند را بر عهده می گیرد «حسابرس» نامیده می شود.

در این فرآیند بررسی می شود که آیا کسب و کار سودآور است یا خیر. حسابرسی یک فرآیند مهم برای شرکت، سرمایه گذاران، دولت، اعتباردهندگان، سهامداران و غیره است. آنها برای اتخاذ تصمیمات تجاری مهم به گزارشات حسابرسی بسیار متکی هستند.

اصول حسابرسی چیست؟

هر سازمانی باید اطمینان حاصل کند که صورت های مالی آن صحیح است و با تمام مقررات فدرال و ایالتی قابل اجرا مطابقت دارد. حسابرسی فرآیند بررسی این سوابق و اطلاعات برای تأیید صحت آنهاست. حسابرسی همچنین می تواند به عنوان یک مکانیسم کنترل داخلی برای شناسایی پرچم های قرمز که ممکن است وجود فعالیت های مالی متقلبانه را نشان دهد، عمل کند.

تعریف حسابرسی:

حسابرسی زمانی است که یک حسابرس دفاتر مختلف حساب را بررسی یا بازرسی می کند و به دنبال آن یک بررسی موجودی فیزیکی انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که همه بخش ها از یک سیستم تعریف شده برای ثبت تراکنش ها استفاده می کنند. برای اطمینان از صحت صورت های مالی ارائه شده توسط سازمان انجام می شود.

حسابرسی داخلی می تواند توسط کارکنان یا روسای بخش انجام شود و حسابرسی خارجی می تواند توسط یک شرکت یا یک حسابرس مستقل انجام شود. هدف این است که یک نهاد مستقل حساب‌ها را حسابرسی و تأیید کند تا اطمینان حاصل شود که دفاتر حساب‌ها به‌طور عادلانه تکمیل شده‌اند و هیچ گونه اظهارنظر نادرست یا کلاهبرداری صورت نمی‌گیرد.

قبل از اینکه بتوانند نتایج فصلی خود را اعلام کنند، همه شرکت های سهامی عام باید حساب های خود را توسط یک حسابرس مستقل بررسی کنند.

برای انجام ممیزی به چه شرایطی نیاز دارید؟ هر مؤسسه ای در حسابرسی مستقلی خواهد داشت که توسط حسابداران رسمی مؤسسه حسابرسی انجام می شود. اصول توسط CPAها در ایالات متحده (حسابداران رسمی) تنظیم شده است.

 

تعریف حسابرسی

به نظر می رسد که فرآیند حسابرسی چهار مرحله دارد. اولین مرحله تعیین موقعیت و شرایط کار حسابرس است که معمولاً از طریق نامه امضا شده توسط مشتری انجام می شود.

مرحله دوم آماده سازی حسابرسی است که اطلاعاتی مانند جدول زمانی و سازمان هایی را ارائه می دهد که توسط حسابرس مورد بررسی قرار می گیرند.

آیا حسابرس مسئول یک بخش خاص است یا بقیه شرکت؟ به دلیل ماهیت ممیزی، ممیزی می تواند یک روز یا حتی یک هفته طول بکشد.

زمانی که حسابرس حساب های یک شرکت را بررسی می کند یا صورت های مالی عمده آن را بررسی می کند، نتایج معمولاً در یک گزارش منتشر می شود یا به صورت روشمند تهیه می شود.

تجزیه و تحلیل یافته ها آخرین و مهم ترین عنصر حسابرسی است. نتیجه گیری حسابرس به تفصیل در گزارش آمده است.

آشنایی با اصول اساسی حسابرسی

آشنایی با اصول اساسی حسابرسی

موسسه حسابرسی بیلان گزارشگر (AICPA) یک سازمان حرفه ای ملی است که استانداردهای حسابرسی و اخلاقی را در ایالات متحده ایجاد می کند. AICPA مجموعه ای از اصول حسابرسی را برای راهنمایی حسابرسان در حین انجام وظایف خود ایجاد کرده است:

آموزش: همه حسابرسان باید آموزش مناسبی برای برنامه ریزی و اجرای انواع حسابرسی در تمام صنایع داشته باشند.

استقلال: حسابرسان نباید هیچ گونه ارتباط مالی، رابطه ای یا عملیاتی با مؤسسه ای که در حال حسابرسی هستند داشته باشند تا از تضاد منافع بالقوه، سوگیری و تأیید بدون مدرک جلوگیری کنند.

دقت لازم: یک حسابرس باید دارای همان سطح مهارت و شایستگی باشد که همتایان خود در همان صنعت و شغل دارند.

برنامه ریزی و نظارت: حسابرسان باید در برنامه ریزی و نظارت بر کار خود مشارکت داشته باشند تا نظر دقیق و آگاهانه ای از یافته های خود ارائه دهند.

درک: حسابرسان باید درک جامعی از صنعت، سازمان و فرآیندهای کنترل داخلی آن داشته باشند تا روشهای حسابرسی را برای خطرات مناسب برنامه ریزی کنند.

شواهد: حسابرس معمولاً باید برای اثبات یا مستندات مناسب درخواست کند که از اقلام خطی فهرست شده در صورتهای مالی پشتیبانی کند.

انطباق با اصول عمومی پذیرفته شده حسابداری (GAAP): حسابرس باید تأیید کند که سازمان صورتهای مالی خود را مطابق با اصول پذیرفته شده حسابداری صنعت ارائه می کند.

استثنائات GAAP: گزارش حسابرسی باید مواردی را که مطابق با GAAP وجود ندارد مشخص کند.

افشاها: حسابرسان باید تأیید کنند که هر گونه اطلاعات افشا شده در مورد اقلام ردیف صورت مالی کافی است.

نظر: حسابرسان باید بر اساس یافته های خود در طول فرآیند حسابرسی اظهار نظر کنند. در صورت عدم اظهار نظر، باید دلایل خود را برای این کار بیان کنند.

محرمانه بودن: حسابرسان باید محرمانه بودن را حفظ کنند، زیرا مشتری آنها اطلاعات مالی بسیار حساس را به آنها می سپارد. حسابرس باید قبل از افشای اطلاعات به اشخاص غیرمجاز از صاحبکار اجازه بگیرد.

چک لیست حسابرسی

چرا اصول حسابرسی اهمیت دارد؟

چه در حال فروش شرکت خود باشید، چه در تلاش برای جذب سرمایه گذار باشید یا صرفاً به دنبال فرصت های رشد مالی باشید، حسابرسی می تواند برای کسب و کار شما مفید باشد. با این حال، این مزایا را فقط با یک حسابرس قابل اعتماد دریافت خواهید کرد. زمانی می توانید به حسابرس خود اطمینان داشته باشید که شواهدی مبنی بر پیروی از اصول حسابرسی ارائه کند.

وقتی برای حسابرسی آماده می‌شوید، حتماً حسابرسان معتبر را استخدام کنید. به دنبال ارائه‌دهنده‌ای با تجربه کافی در صنعت باشید و با بررسی مجوزها و سایر اعتبارنامه‌ها، سابقه آنها را ارزیابی کنید. این اطلاعات می تواند به شما کمک کند حسابرسی را انتخاب کنید که اصول حسابرسی را در کار خود پیاده کند.

مزایای حسابرسی

مزیت عمده حسابرسی این است که به مالکان، سرمایه گذاران و غیره از صحت صورت های مالی خود اطمینان می دهد.

در طی فرآیند حسابرسی، اشتباهات و تقلبات در دفاتر حساب کشف می شود. به نوعی از ترس شناسایی شدن نیز از بروز چنین خطاهایی جلوگیری می کند.

در مورد حسابرسی های خارجی، دفاتر بسیار دقیق بررسی می شوند و مدیریت نظر دوم را در مورد وضعیت مالی آنها می گیرد.

از آنجایی که کتاب ها به دقت بررسی می شوند، به کارکنان کمک می کند در تهیه گزارش ها صادقانه و مسئولیت پذیر باشند.

صورتهای مالی هنگام حسابرسی اعتبار بیشتری پیدا می کنند

چرا اصول حسابرسی اهمیت دارد
دیدگاه ها (0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *